Εκπαιδευτική Ρομποτική για μαθητές και μαθήτριες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Σε προσκαλούμε να έρθεις μαζί μας στο νέο πρόγραμμα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λάρισας Κωνσταντίνος Κούμας, σ’ ένα οδοιπορικό που θα κάνουμε για να ανακαλύψουμε τον κόσμο μας μέσα από το παιχνίδι, τη διερευνητική μάθηση και την αλγοριθμική σκέψη.

Η εκπαιδευτική ρομποτική αποτελεί ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό εργαλείο, το οποίο είναι δυνατόν να επιφέρει πολλαπλά οφέλη στη μαθησιακή διαδικασία. Συμβάλλει καθοριστικά στην καλλιέργεια της αναλυτικής και υπολογιστικής σκέψης, της δημιουργικότητας και της ομαδοσυνεργατικότητας για την επίτευξη ενός κοινού στόχου. Τα παιδιά έρχονται από μικρή ηλικία σε επαφή με τους μηχανισμούς, τους αισθητήρες και τον προγραμματισμό με απλό και διασκεδαστικό τρόπο. Μέσα από την ενεργητική συμμετοχή και συνεργασία και επιλύοντας προβλήματα της καθημερινότητας ανακαλύπτουν τον κόσμο.

Θα λειτουργήσουν δύο τμήματα :
• 1ο τμήμα για μαθητές Α’, Β’, Γ’ Δημοτικού
• 2ο τμήμα για μαθητές Δ’, Ε’,ΣΤ’ Δημοτικού.

Η πρώτη μας συνάντηση για τους μαθητές των τάξεων Α’, Β’ & Γ’ θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 18:00 και για τους μαθητές των τάξεων Δ’, Ε’ & ΣΤ’ θα υλοποιηθεί τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 18:00.

Υπεύθυνη σχεδιασμού και υλοποίησης προγράμματος: κα. Μπαντή Δέσποινα,
Ειδικότητας Πληροφορικής.

Για συμμετοχή τηλεφωνήστε στο 2410531973. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων 10 παιδιά.