«Ημερίδα επιστημονικών ανακοινώσεων προς τιμήν του ομότιμου καθηγητή της Ιατρικής κ. Γεωργίου Ν. Αντωνακόπουλου»

Από 09/05/2014 20:30:00

.

Την Παρασκευή 9 Μαΐου στις 8.30 το βράδυ το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας «Κων. Κούμας» θα τιμήσουν τον ομότιμο καθηγητή της Ιατρικής Σχολής κ. Γεώργιο Αντωνακόπουλο. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο αμφιθέατρο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκτός από τις προσφωνήσεις, την επίδοση ειδικής τιμητικής πλακέτας από τους διοργανωτές στον κ. Αντωνακόπουλο και ομιλία του τιμώμενου καθηγητή ο οποίος θα ξεδιπλώσει τις αναμνήσεις, τις εμπειρίες, τις εντυπώσεις και τη δράση του σαν πανεπιστημιακού δασκάλου, σαν πνευματικά ευαίσθητου ανθρώπου και σαν κάτοικου της πόλης μας επί 22 συνεχή έτη.

 Θα ακολουθήσει η επίσημη ομιλία της εκδήλωσης από τον ομότιμο καθηγητή της Φιλοσοφίας κ. Βασίλειο Κύρκο με το πολύ ενδιαφέρον θέμα «Δημοκρατία και Παιδεία. Η περιπέτεια της εκπαίδευσης στην Ελληνική Ιστορία».

 Τη βραδιά θα κλείσει το δωδεκαμελές φωνητικό σύνολο του Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας «Solartissimo», το οποίο θα εκτελέσει χορωδιακά τραγούδια της εποχής της Αναγέννησης, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Νικολάου Ευθυμιάδη.

 Ο Γεώργιος Ν. Αντωνόπουλος γεννήθηκε το 1946 στο Γούμερο της Ηλείας και μετά τις εγκύκλιες σπουδές στην πατρίδα του ακολούθησε μια εξαιρετικά ανοδική επιστημονική πορεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το 1991 ήταν ο πρώτος τακτικός καθηγητής Α΄ βαθμίδας που εκλέχθηκε στο νεοσύστατο τότε τμήμα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ήταν αυτός που έθεσε τις βάσεις λειτουργίας της. Για το γεγονός αυτό τιμάται από τον πρόεδρο της Σχολής κ. Ιωάννη Στεφανίδη.

 Η Δημόσια Βιβλιοθήκη και μέσω αυτής όλοι οι πολίτες της Λάρισας τιμούν έναν πνευματικό άνθρωπο, μια πολυσύνθετη προσωπικότητα η οποία προσέφερε αθόρυβα πολλές υπηρεσίες στον τομέα του πολιτισμού στη Λάρισα. Το αμφιθέατρο του κτιρίου Κατσίγρα της Ιατρικής Σχολής κατόρθωσε να το αναγάγει σε κέντρο πολιτιστικών δράσεων για την πόλη, προσιτό σε κάθε ενδιαφερόμενο. Συνεργάσθηκε με τοπικούς ιστορικούς, λαογραφικούς, φιλολογικούς και ερευνητικούς συλλόγους και το κυριότερο, προσπάθησε να μεταλαμπαδεύσει στους φοιτητές του εκτός από την ιατρική γνώση και την ευρυμάθεια.

 Το Σάββατο το πρωί στις 9.30 θα λάβει χώρα στο ίδιο αμφιθέατρο ημερίδα επιστημονικών ανακοινώσεων από συναδέλφους του καθηγητές, ερευνητές και ιστορικούς με ποικίλα θέματα.

https://www.eleftheria.gr/%CE%BB%CE%AC%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%B1/item/48369-.html