«ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΜΕ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ – ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2020» ΚΕ 2020

«ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΜΕ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ – ΚΑΛΟΛΚΑΙΡΙ 2020»

Τα σχολεία τελείωσαν και μαζί με τις καλοκαιρινές διακοπές ξεκινάμε με ενθουσιασμό, για ένα ακόμη συναρπαστικό καλοκαίρι, τις δράσεις μας για παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών. Οι καλοκαιρινές δράσεις ξεκίνησαν το 2012 με πρωτοβουλία και υλοποίηση της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας Future Library και συνεχίστηκαν τα τελευταία χρόνια από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών.

Από 2 Ιουλίου έως και 28 Αυγούστου 2020 προσκαλούμε τους μικρούς μας φίλους να πάρουν μέρος στις «Καλοκαιρινές αποδράσεις στη βιβλιοθήκη με δράσεις για παιδιά», με αφηγήσεις, παιχνίδια, πειράματα, κρυμμένους θησαυρούς, εικαστικά εργαστήρια, γνώσεις και όλα όσα θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν και αυτό το καλοκαίρι.

Για τα παιδιά που θα βρίσκονται στην πόλη η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας «Κων/νος Κούμας» υπόσχεται και φέτος ένα ξεχωριστό Καλοκαίρι με δημιουργικές δράσεις, τηρώντας όλους τους κανόνες υγιεινής που επιβάλλει η σημερινή συγκυρία.

Φέτος για την ασφάλεια των παιδιών έχουν ληφθεί ειδικά μέτρα σύμφωνα με τις υποδείξεις του ΕΟΔΥ. Ο μέγιστος αριθμός παιδιών που θα συμμετέχουν στις δράσεις είναι 10 και τα παιδιά θα εργάζονται αποκλειστικά με τα ατομικά τους σύνεργα (τη δική τους κασετίνα με ξυλομπογιές ή μαρκαδόρους, μολύβι, ξύστρα, γόμα, ψαλίδι και κόλλα) τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις. Καλό θα είναι επειδή κάποιες δράσεις θα πραγματοποιηθούν στον αύλειο χώρο της Βιβλιοθήκης οι μικροί μας φίλοι να έχουν μαζί τους καπέλο, γυαλία ηλίου και νερό.

Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας «Κων/νος Κούμας» (28ης Οκτωβρίου 9), από 2 Ιουλίου έως και 28 Αυγούστου 2020. Δεν έχουν κόστος συμμετοχής, είναι όμως απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση ενδιαφέροντος στο τηλέφωνο της Βιβλιοθήκης: 2410531973.

Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας στις συμμετοχές των παιδιών.

Περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις στο site της βιβλιοθήκης στη σελίδα μας στο Facebook και στη διεύθυνση της Βιβλιοθήκης 28ης Οκτωβρίου 9 και στο τηλέφωνο: 2410531973 (κ. Γκουντουβά Βάγια).

Σας περιμένουμε να ζήσουμε άλλο ένα συναρπαστικό καλοκαίρι, γιατί στη βιβλιοθήκη η ζωή και η δράση δεν σταματούν ποτέ!!!