Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 20/03/2023 η δωδέκατη συνάντηση του εργαστηρίου Δημιουργικής Γραφής για παιδιά Δημοτικού στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Μαρτίου, δώσαμε την ευκαιρία στους μικρούς μας φίλους να απολαύσουν μερικά από τα πιο όμορφα ποιήματα γνωστών Λαρισαίων ποιητών.

Συγκεκριμένα, επιλέξαμε και διαβάσαμε ποιήματα των Ιωάννη Χρ. Ζαρογιάννη, Χρύσας Μαστοροδήμου, Δημήτρη Π. Κρανιώτη, Κώστα Λάνταβου, Αντώνη Περδικούλη, Βασιλικής Πουλιάρη, Αργύρη Π. Γιουρούκη, Άννας Μανωλοπούλου-Σκούφα, Θανάση Κων. Οικονόμου, Νεκτάριου Νότα, Σωτήρη Παστάκα, Δήμητρας Μπαρδάνη, Σταματίας Καππέ, Φιλίππου Πολέζε, Τζίνο Πολέζε και Μαρίας Αράπκουλε.

Στη συνέχεια ο καθένας απ’ τους μικρούς μας συγγραφείς διάλεξε τον ποιητή ή την ποιήτρια που τον/την ενέπνευσε και με εφαλτήριο ένα χαρακτηριστικό ποίημά του/της έγραψε σε στίχους ή σε πεζό ένα δικό του μικροκείμενο που συνδέεται με ή αφορμάται από την θεματική του εν λόγω ποιήματος ή τους προβληματισμούς και τις προεκτάσεις που αυτό θέτει. Τα παιδιά εκφράστηκαν με ιδιαίτερη χαρά και δημιουργική διάθεση και τα κείμενά τους ήταν γεμάτα από φαντασία, πρωτοτυπία και συναίσθημα.

Η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 03/04/2023.

  • background
  • background