Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 22/05/2023 η δέκατη πέμπτη (και προτελευταία) συνάντηση του εργαστηρίου Δημιουργικής Γραφής για παιδιά Δημοτικού στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας.

Παιγνίων συνέχεια! Σε αυτή τη συνάντηση τα παιδιά συμμετείχαν με μεγάλο ζήλο στο παιχνίδι «συνέχισε την ιστορία με τους φίλους σου»: αρχικά όλοι έγραψαν στο τετράδιό τους την αρχή μιας ιστορίας σε δύο ή τρεις προτάσεις. Στη συνέχεια ο καθένας παραλάμβανε το τετράδιο του εξ αριστερών διπλανού του και συνέχιζε την ιστορία διαβάζοντας το κείμενο του συμπαίκτη του. Και ούτω καθ’ εξής μέχρι που ολοκληρώθηκε ο κύκλος και ξαναπήρε το κάθε παιδί το τετράδιό του για να γράψει το τέλος της ιστορίας.

Η συλλογική αυτή, παιγνιώδης, δραστηριότητα μας έδειξε για άλλη μια φορά πόσο πολύ απολαμβάνουν τα παιδιά αυτής της ηλικίας τα παιχνίδια της δημιουργικής γραφής, αλλά και το πόσο αναπτύσσονται με αυτόν τον τρόπο η συγγραφική τους δεξιότητα, η εκφραστικότητα και η δημιουργική τους φαντασία: τα κείμενα που προέκυψαν ήταν πολύ πιο άρτια σε σχέση με τις πρώτες τους συγγραφικές προσπάθειες και επιπλέον περιείχαν σε απλή μορφή, χωρίς επιτήδευση, ποικίλα μηνύματα ηθικού και κοινωνικού προβληματισμού!

Η τελευταία μας συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12/6/2023.

Σχεδιασμός & Υλοποίηση: Ελένη Τζιγκούρα και Πέτρος Κεχαγιόγλου.

  • background