«International Meet Up and Visit at the Library - Ξενάγηση και Πολυπολιτισμική Συνάντηση στη Βιβλιοθήκη!»

.Σειρά εκδηλώσεων για μία εβδομάδα στη δημόσια κεντρική βιβλιοθήκη «Κωνσταντίνος Κούμας».

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας ‘Κωνσταντίνος Κούμας’, με σκοπό την υποστήριξη της πνευματικής ανάπτυξης και της επικοινωνίας των πολιτών,συμμετέχει στις εκδηλώσεις εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας των Γλωσσών (26 Σεπτεμβρίου).

Σε συνεργασία με το Σύλλογο Καθηγητών Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Ν. Λάρισας, το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, το Κέντρο Αγγλικών Σπουδών «bilingual», το Νικολοπούλειο Εκπαιδευτήριο και Mon ecole de francais, τον κ. Byron Belone, το Διεθνές Σχολείο (International Community School of Larissa), την εταιρεία επικοινωνίας SK BoutiqueAgencyκαι με τη στήριξη τοπικών φορέων και ιδιωτών, πραγματοποιούνται  την εβδομάδα 19 – 26 Σεπτεμβρίου, εκδηλώσεις στη Βιβλιοθήκη, που έχουν στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στη σημασία της δια βίου εκμάθησης γλωσσών, στην ενίσχυση της πολυγλωσσίας, της διαπολιτισμικής κατανόησης και επικοινωνίας.

Από τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου ως και την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου, στις προγραμματισμένες επισκέψεις σχολείων της περιοχής στη Βιβλιοθήκη, παιδιά και έφηβοι έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με μία ευρωπαϊκή γλώσσα μέσα από βιβλία, περιπέτειες, μουσική, παιχνίδια, βιωματικές δράσεις και διαδραστικές αφηγήσεις.

 

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που υλοποιούνται στη Βιβλιοθήκη περιλαμβάνει, επίσης, δύο ειδικά διαμορφωμένες δράσεις που απευθύνονται σε παιδιά και ενήλικες.

Tη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, σε συνεργασία με το Διεθνές Σχολείο (ICSL):

I put a SPELL on you – Πόσο καλά Αγγλικά γνωρίζετε; Ένας διαγωνισμός ορθογραφίας πρόκληση!

Το κλασσικό spelling bee, με πρωτοβουλία του ICSL, υπόσχεται να σας κάνει να γελάσετε και να εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας στην Αγγλική ορθογραφία. Οι παίχτες διαγωνίζονται ατομικά με βάση την ηλικία και  ένα  έπαθλο περιμένει τον νικητή της κάθε ηλικιακής κατηγορίας. Η συμμετοχή είναι ανοιχτή για μαθητές Δημοτικού. Για δηλώσεις συμμετοχής τηλεφωνείτε στο 2492022233 – Διεθνές Σχολείο Λάρισας.

Την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου, στις 6 το απόγευμα:

International Meet Up and Visit at the Library – Ξενάγηση και Πολυπολιτισμική Συνάντηση στη Βιβλιοθήκη!

Βρισκόμαστε στη Βιβλιοθήκη με το αγαπημένο μας ξενόγλωσσο βιβλίο. Διαβάζουμε αποσπάσματα και μοιραζόμαστε εντυπώσεις. Η δράση απευθύνεται σε ενήλικες και δεν απαιτείται προεγγραφή.

Περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση της Βιβλιοθήκης 28ης Οκτωβρίου 9 και στο τηλέφωνο 2410531973.

https://www.onlarissa.gr/2014/09/15/giortazete-ke-sti-larisa-i-evropeki-mera-glosson/

https://www.eleftheria.gr/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82/item/31330-.html