«Ταξιδεύοντας στο 1821» & «Αριθμός Φύλλου [1821]» ΕΒΕ - Δράσεις για παιδιά ΚΕ 2021

«Ταξιδεύοντας στο 1821» & «Αριθμός Φύλλου [1821]» - ΕΒΕ - Δράσεις για παιδιά

 

Το 2021 αποτελεί μία συμβολική χρονιά για την Ελλάδα, καθώς η χώρα μας γιορτάζει φέτος τη μεγάλη επέτειο του σημαντικότερου σταθμού της νεότερης ιστορίας της: Τα 200 χρόνια από την κήρυξη της επανάστασης και του αγώνα της εθνικής ανεξαρτησίας. Ο εορτασμός των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 αποτελεί ένα χρονικό ορόσημο και σημαντικό πολιτιστικό γεγονός για κάθε εκπαιδευτικό και πολιτιστικό φορέα της χώρας μας.

Έτσι και η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας «Κων/νος Κούμας» σχεδίασε δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά με σκοπό να παρουσιάσει τη ζωή και το έργο των υπόδουλων Ελλήνων και να αναδείξει ορισμένες πτυχές του Αγώνα, από την έναρξη μέχρι την απελευθέρωση και την ίδρυση του πρώτου ανεξάρτητου και αυτόνομου ελληνικού κράτους. Παράλληλα, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας «Κων/νος Κούμας» σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας, υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα με τον γενικό τίτλο “Αριθμός Φύλλου [1821]“.

Τα προγράμματα αυτά έχουν σχεδιαστεί από την ΕΒΕ και έχουν διαμορφωθεί από το προσωπικό της Βιβλιοθήκης ώστε να απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 14 ετών. Έτσι λοιπόν τώρα που τα σχολεία κλείνουν, για τα παιδιά που θα βρίσκονται στην πόλη μας, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας «Κων/νος Κούμας» υπόσχεται και φέτος ένα ξεχωριστό Καλοκαίρι με δημιουργικές δράσεις, τηρώντας όλους τους κανόνες υγιεινής που επιβάλλει η σημερινή συγκυρία. Φέτος για την ασφάλεια των παιδιών έχουν ληφθεί ειδικά μέτρα σύμφωνα με τις υποδείξεις του ΕΟΔΥ.

Ο μέγιστος αριθμός παιδιών που θα συμμετέχουν στις δράσεις είναι 10 και τα παιδιά θα εργάζονται αποκλειστικά με τα ατομικά τους σύνεργα (τη δική τους κασετίνα με ξυλομπογιές ή μαρκαδόρους, μολύβι, ξύστρα, γόμα, ψαλίδι και κόλλα) τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις. Καλό θα είναι επειδή κάποιες δράσεις θα πραγματοποιηθούν στον αύλειο χώρο της Βιβλιοθήκης οι μικροί μας φίλοι να έχουν μαζί τους καπέλο, γυαλιά ηλίου και νερό.

Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας «Κων/νος Κούμας» (28ης Οκτωβρίου 9), από 1 Ιουλίου έως και 21 Ιουλίου 2021. Δεν έχουν κόστος συμμετοχής, είναι όμως απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση ενδιαφέροντος στο τηλέφωνο της Βιβλιοθήκης: 2410531973. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας στις συμμετοχές των παιδιών.

Περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις στο site της βιβλιοθήκης στη σελίδα μας στο Facebook και στη διεύθυνση της Βιβλιοθήκης 28ης Οκτωβρίου 9 και στο τηλέφωνο: 2410531973 (κ. Γκουντουβά Βάγια). Σας περιμένουμε να ζήσουμε άλλο ένα συναρπαστικό καλοκαίρι, γιατί στη βιβλιοθήκη η ζωή και η δράση δεν σταματούν ποτέ!!!