Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 12/6/2023 η τελευταία (δέκατη έκτη) συνάντηση του εργαστηρίου Δημιουργικής Γραφής για παιδιά Δημοτικού στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας.

Μια συνάντηση γεμάτη υπέροχες αναμνήσεις…

Κάτι διαφορετικό επιχειρήσαμε σε αυτό το εργαστήριο. Στον χώρο της Παιδικής Βιβλιοθήκης δείξαμε στα παιδιά με βιντεοπροβολέα την εικόνα του πιο διάσημου γλυπτού του Rodin, τον “Σκεπτόμενο Άνθρωπο”, την οποία και αναλύσαμε με την μέθοδο της «Μετασχηματίζουσας μάθησης μέσα από την Τέχνη». Στη συνέχεια το γλυπτό… ζωντάνεψε και το κάθε παιδί κατέγραψε στο τετράδιό του έναν φανταστικό διάλογο μαζί του, όπου περιέγραφε τις εμπειρίες του, τις εντυπώσεις και τα συναισθήματα που βίωσε και το τί αποκόμισε από τις συναντήσεις του εργαστηρίου Δημιουργικής Γραφής που έλαβαν χώρα στην διάρκεια της φετινής χρονιάς. Τα κείμενα που προέκυψαν ήταν γεμάτα αναμνήσεις, συναισθήματα και δημιουργικά στιγμιότυπα που έμειναν ανεξίτηλα στη μνήμη των παιδιών και τώρα βρήκαν την ευκαιρία να “εκτεθούν” με δημιουργικό, πρωτότυπα αφηγηματικό τρόπο, καθώς οι μικροί μας φίλοι ενσωμάτωσαν στη γραφή τους μικρές καθημερινές σκηνές-στιγμιότυπα στην προσπάθειά τους να εντάξουν το θέμα μέσα στον φανταστικό διάλογο με ένα “ζωντανό” άγαλμα.

Οι συντονιστές του προγράμματος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τα παιδιά που συμμετείχαν και ανταποκρίθηκαν με τόσο ενθουσιασμό στο κάλεσμά μας, καθώς και τους γονείς τους που με θέρμη μας εμπιστεύτηκαν.

Ελένη Τζιγκούρα και Πέτρος Κεχαγιόγλου.

  • background
  • background