ΚΕ 2023 στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας «Κων/νος Κούμας»

Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2023
«100 ακριβώς! Θησαυροί της Άλκης και της Ζωρζ…»
στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας «Κων/νος Κούμας»

Τα σχολεία τελείωσαν και μαζί με τις καλοκαιρινές διακοπές ξεκινάμε με ενθουσιασμό για ένα ακόμη συναρπαστικό καλοκαίρι τις δράσεις για παιδιά!

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας επιστρέφει για ενδέκατη συνεχόμενη χρονιά στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας «Κων/νος Κούμας», σε συνεργασία με τη ΕΒΕ και τις Βιβλιοθήκες του Δικτύου Βιβλιοθηκών.

Φέτος το καλοκαίρι, οι μικροί φίλοι των βιβλιοθηκών γνωρίζουν τα βιβλία των μεγάλων, τα αναγνώσματά τους, την αξία της φιλίας και ταξιδεύουν σε διάφορα μέρη της χώρας μέσα από λογοτεχνικά αφηγήματα και χαρακτήρες που επιδρούν σε γενιές αναγνωστών. Κι όλα αυτά μέσα από τα έργα δύο αγαπημένων συγγραφέων: της Άλκης Ζέη και της Ζωρζ Σαρή.

Οι δράσεις της ΚΕ2023 με τίτλο «100 ακριβώς! Θησαυροί της Άλκης και της Ζωρζ…» συνδέονται με έργα των δύο συγγραφέων και οδηγούν σε δημιουργικές και παιγνιώδεις δραστηριότητες βασισμένες σε θέματα όπως η ιστορία, τα συνθήματα, τα ταξίδια, οι καλοκαιρινές μας συναντήσεις, κ.ά. που θα υλοποιηθούν στη βιβλιοθήκη ή τον περιβάλλοντα χώρο της.

Για εμάς η Άλκη και η Ζωρζ είναι αχώριστες. Δύο παράλληλες ζωές, δύο παράλληλες πορείες, μια σχέση ζωής όπως εκείνη καταγράφεται σε δεκάδες βιβλία. Βιβλία που αποτελούν πολιτιστικό θησαυρό για τις βιβλιοθήκες της χώρας μας και θα αναδειχθούν μέσα από τη νέα Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας.
Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας «Κων/νος Κούμας» (28ης Οκτωβρίου 9) από την Τρίτη 20 Ιουνίου έως και την Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023. Δεν έχουν κόστος συμμετοχής, είναι όμως απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση ενδιαφέροντος στο τηλέφωνο της Βιβλιοθήκης: 2410531973.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας στις συμμετοχές των παιδιών.

Σας περιμένουμε να ζήσουμε άλλο ένα συναρπαστικό καλοκαίρι, γιατί στη Βιβλιοθήκη η ζωή και η δράση δεν σταματούν ποτέ!!!

ΔΡΑΣΕΙΣ
1. 100 ακριβώς! Θησαυροί της Άλκης και της Ζωρζ..
2. Θέλεις να γίνουμε φίλοι;
3. Φανταστικές Ιχνηλατήσεις.
4. Έχεις Γράμμα!
5. Πες καλοκαίρι χωρίς να πεις καλοκαίρι.
6. Και οι τοίχοι έχουν φωνή!
7. Αυτή είναι η δική μου ιστορία!
8. Που πάνε οι γάτες το καλοκαίρι;
9. Παιχνίδι ως τα σύννεφα.
10. Graphic Novel: ιστορίες και κώδικες.
11. Έχω δικαίωμα.
12. Βιβλιοθήκες Ενωμένες Πάντα.

#ΚΕ2023gr #forEBEr #ΔημόσιαΚεντρικήΒιβλιοθήκηΛάρισαςΚωνσταντίνοςΚούμας #EBE #ΕθνικήΒιβλιοθήκηΕλλάδος

  • background
  • background