Λέσχη Ανάγνωσης Εφήβων

Τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2024 συναντηθήκαμε τα μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης Εφήβων. Αυτή τη φορά προσπαθήσαμε να μυηθούμε σε ένα διαφορετικό λογοτεχνικό είδος, το αστυνομικό μυθιστόρημα και επιλέξαμε να διαβάσουμε το «Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές» της Agatha Christie. Η Αγγλίδα συγγραφέας, στα έργα της οποίας πρωταγωνιστούν ο Βέλγος ντέντεκτιβ Ηρακλής Πουαρό και η Μις Μαρπλ, θεωρείται μία από τους πιο σημαντικούς συγγραφείς στην εξέλιξη του λογοτεχνικού αυτού ρεύματος.

Έτσι ταξιδέψαμε νοερά με το διάσημο τρένο της εποχής εκείνης το Οριάν Εξπρές κατά τη διαδρομή του από την Κωνσταντινούπολη για το Παρίσι και ακολουθήσαμε τον εκκεντρικό ντετέκτιβ Ηρακλή Πουαρό στη διαλεύκανση του μυστηρίου, την ανακάλυψη του δράστη της δολοφονίας ενός Αμερικανού εκατομμυριούχου, η οποία εκτυλίσσεται μέσα σε αυτό.

Συζητήσαμε τόσο για τη μέθοδο του όσο και για τα γνωρίσματα του χαρακτήρα του σε αντιδιαστολή με έναν άλλο ντέντεκτιβ τον Sherlock Holmes, ήρωα του Sir Arthur Conan Doyle. Όπως άλλωστε δήλωσε και η ίδια η συγγραφέας στην αυτοβιογραφία της, ο τρόπος με τον οποίο δημιούργησε τον Ηρακλή Πουαρό είναι σαφώς επηρεασμένος από τον ήδη για την εποχή γνωστό Sherlock Holmes.

Τέλος διασκεδάσαμε προσπαθώντας να λύσουμε και εμείς γρίφους μπαίνοντας για λίγο στη θέση του διάσημου ντέντεκτιβ.

Ανανεώσαμε το ραντεβού μας για τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024.

  • background