Λέσχη Ανάγνωσης Ενηλίκων

H Λέσχη Ανάγνωσης Ενηλίκων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λάρισας «Κων/νος Κούμας» θα λειτουργήσει και φέτος για έκτη συνεχόμενη χρονιά.

Στόχος μας, το μοίρασμα συναισθημάτων και προβληματισμών που μας προκαλεί η ανάγνωση ενός βιβλίου και η καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας.
Η διαδικασία αυτή μας βοηθά να συγκρατούμε στη μνήμη ένα βιβλίο πολύ καλύτερα από την ανάγνωση κατά μόνας. Η προσωπικότητα του κάθε μέλους συνεισφέρει με την δική του οπτική, σε μια νέα πρόσληψη του κειμένου πιο διευρυμένη. Η ανταλλαγή απόψεων, επομένως, αλλά και διαφορετικών προσεγγίσεων στο πλαίσιο της ομάδας, μας κινητοποιεί ψυχοπνευματικά και αποτελεί μια απολαυστική ενασχόληση.

Φέτος προβλέπεται να συνεχίσουμε τις αναγνωστικές μας αναζητήσεις ανάμεσα στους Έλληνες και ξένους σύγχρονους συγγραφείς. Θα συμπεριλάβουμε στις επιλογές μας γνωστούς, βραβευμένους συγγραφείς, αλλά και νέους που θα μας κινήσει το ενδιαφέρον η θεματική, η γλώσσα τους, αλλά και ο τρόπος πρόσληψης και απόδοσης του θέματός τους.

Οι συναντήσεις θα γίνονται και φέτος στον χώρο της βιβλιοθήκης, την πρώτη Δευτέρα κάθε μήνα. Η πρώτη συνάντηση θα είναι Δευτέρα 23 Οκτωβρίου στις 6.00 μ.μ.

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στον παρακάτω σύνδεσμο: https://forms.gle/H4J3R5sbbFemNDDq6 μέχρι και την 03/10/23.

Για την συμμετοχή στην ομάδα, επειδή ο αριθμός των μελών είναι περιοσμένος, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.