«Sleepover στη Βιβλιοθήκη»

Από 14/06/2015 20:00:00 μέχρι 15/06/2015 10:00:00

«Sleepover στη Βιβλιοθήκη»

ΕΙΚΟΣΙ ΜΙΚΡΟΙ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ * Παιχνίδια εξερεύνησης με βιβλία και φακούς * Διανυκτέρευση με φακούς και υπνόσακους.

Με τη διανυκτέρευση είκοσι μικρών Λαρισαίων μαθητών το Σάββατο το βράδυ στους χώρους της Βιβλιοθήκης ολοκληρώθηκε στη Λάρισα το 1ο «Sleepover- διανυκτέρευση σε μουσειακούς χώρους και βιβλιοθήκες». Το Sleepover διοργανώθηκε για πρώτη φορά στα χρονικά της πόλης από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και συμπεριλάμβανε διανυκτερεύσεις παιδιών εκτός από τη Βιβλιοθήκη στην Πινακοθήκη και στο Λαογραφικό. Το «Sleepover - διανυκτέρευση σε μουσειακούς χώρους και βιβλιοθήκες», θεωρείται σαν μία από τις πλέον σύγχρονες διεθνείς μουσειολογικές πρακτικές. Καθιερώθηκε από τις αρχές του 2000 αλλάζοντας ριζικά τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τη μουσειακή εμπειρία, από οπτικοκεντρικό και παθητικά προσληπτικό σε βιωματικό και ενεργητικό.

Έτσι εκατοντάδες μουσεία διαφορετικών προσανατολισμών σε όλο τον κόσμο άρχισαν να ανοίγουν τις πόρτες τους και να φιλοξενούν σε υπνόσακους στο πάτωμα παιδιά, με ή χωρίς τους γονείς τους, και πρόσφατα και ενηλίκους, που σπεύδουν να πληρώσουν τα πολύ συχνά τσουχτερά εισιτήρια για να διανυκτερεύσουν σε χώρους που κάποτε προσπερνούσαν αδιάφοροι. Με το sleepover δόθηκε η δυνατότητα σε παιδιά ηλικίας 8 έως 10 ετών να γνωρίσουν από κοντά τα μουσεία της πόλης, να πάρουν μέρος σε επιλεγμένα εκπαιδευτικά προγράμματα και δραστηριότητες, βιώνοντας ταυτόχρονα μία σπάνια εμπειρία με στόχο τη βιωματική καλλιέργεια της παιδείας και του πολιτισμού από τις μικρές ηλικίες.

Οι είκοσι μικροί Λαρισαίοι διανυκτέρευσαν με υπνόσακο, φακούς και παντόφλες στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας «Κωνσταντίνος Κούμας», συμμετέχοντας σε καινοτόμες και διασκεδαστικές δράσεις που προωθούν τη φιλαναγνωσία και τη δημιουργικότητα των παιδιών όπως: Τη σκακιέρα της Βιβλιοθήκης: Με ξενάγηση στους χώρους της Βιβλιοθήκης και γνωριμία - εξοικείωση με τις λειτουργίες της μέσα από το παιχνίδι. Τα μυστικά μονοπάτια των Βιβλίων: Μέσα από ένα παιχνίδι εξερεύνησης, τα παιδιά ανακάλυψαν τον τρόπο ένωσης ‘ συνάντησης των βιβλίων σ’ έναν χάρτη με πολλά μονοπάτια. Το παιχνίδι των σκιών και του φωτός: Διαβάστηκε το βιβλίο του Σάκη Σερέφα «Πωλούνται σκιές» και τα παιδιά δημιούργησαν πολύχρωμα πορτρέτα σκιάς που θα εκτεθούν την επόμενη εβδομάδα στον χώρο εκθέσεων της Βιβλιοθήκης.

http://www.larissanet.gr/2015/06/14/ypnopaideia-sti-dimosia-vivliothiki/

  • background
  • background
  • background
  • background
  • background
  • background
  • background
  • background
  • background