Θεατρικό εργαστήριο για εφήβους στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Λάρισας «Κωνσταντίνος Κούμας»

Τη Δευτέρα 26/02/2024 πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο της Βιβλιοθήκης και σε συνεργασία με την ΕΒΕ θεατρικό εργαστήριο για εφήβους με τίτλο «Αχ τι δύσκολο είναι να είσαι ήρωας!» εμπνευσμένο από τους ήρωες της Άλκης Ζέη.

Η Κωνσταντίνα από το έργο «Η Κωνσταντίνα και οι αράχνες της», ο Πέτρος από το «Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου» και ο Ίκαρος από το «Ένα παιδί από το πουθενά» είναι οι ήρωες που μας ενέπνευσαν σε αυτό το θεατρικό μας ταξίδι. Τρία παιδιά που καλούνται να διαχειριστούν στην καθημερινότητα τους προβλήματα τρομακτικά για ένα παιδί, τον πόλεμο, τη βία, την αποξένωση, την περιθωριοποίηση, τη μοναξιά, τη χρήση ναρκωτικών ουσιών και που καταφέρνουν στο τέλος να βγουν νικητές, να προχωρήσουν στη ζωή πιο δυνατοί και να αγκαλιάσουν καθετί όμορφο που τους περιβάλλει.

Θεατρικά παιχνίδια που έχουν ως στόχο την δημιουργία ενός ευχάριστου συνεργατικού κλίματος μεταξύ των μελών της ομάδας μας αλλά και την ενεργοποίηση των αισθήσεων και της φαντασίας μας, μας οδήγησαν στο να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε ζωντανούς πίνακες των τίτλων των τριών έργων αλλά και να δραματοποιήσουμε επιλεγμένα αποσπάσματα από τα βιβλία.

Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό στο πρόγραμμα και όλοι μαζί καταλήξαμε ότι …περάσαμε υπέροχα!

Υπεύθυνη προγράμματος
Ειρήνη Κολλάτου

  • background
  • background
  • background
  • background
  • background