«Αναζητώντας τους Αγγέλους…». Ένα νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας.

Την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024 οι μαθητές και μαθήτριες της Γ‘ και Δ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Χάλκης του Δήμου Κιλελέρ, επισκέφτηκαν τον χώρο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Λάρισας «Κωνσταντίνος Κούμας» στο πλαίσιο του Προγράμματος «Αναζητώντας τους Αγγέλους…».

Το πρώτο μέρος του Προγράμματος πραγματοποιήθηκε στον ιερό ναό του Αγίου Κωνσταντίνου και της Αγίας Ελένης. Οι μικροί μαθητές και μαθήτριες χωρισμένοι σε πολύχρωμες ομάδες και καθοδηγούμενοι από τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι τους συνόδευαν, εξερεύνησαν την παρουσία των αγγέλων στα γεγονότα της ζωής της Εκκλησίας, περιεργάστηκαν τη μορφή τους, την ενδυμασία τους και συμπλήρωσαν το αντίστοιχο φύλλο εργασίας.

Το δεύτερο μέρος του Προγράμματος υλοποιήθηκε στο Παιδικό Τμήμα της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Λάρισας. Τα παιδιά απάντησαν με ζωηρό και έξυπνο τρόπο στις ερωτήσεις της διαμορφωτικής αξιολόγησης, υπέβαλλαν τα δικά τους ερωτήματα, συζήτησαν τις ιδέες τους, και εξέφρασαν τα συναισθήματα τους για τον βιωματικό τρόπο προσέγγισης του θέματος το οποίο επεξεργάστηκαν.

Υπεύθυνη Προγράμματος: Σουλτάνα Γκαργκάνα ΠΕ01.

  • background
  • background
  • background
  • background
  • background