background

Δωρητές

Δωρεά βιβλίων από το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (Κ.Ι.Κ.Π.Ε.)

Πέμπτη, Μάρτιος 14, 2024 - 14:06

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας ευχαριστεί θερμά το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (Κ.Ι.Κ.Π.Ε.) για τη δωρεά 309 βιβλίων .

Ο εμπλουτισμός της συλλογής μας με βιβλία αποδεδειγμένα καλών εκδόσεων και ξεχωριστά από άποψη θεματολογίας και ποιοτικού περιεχομένου αποτελεί τη βάση για την επίτευξη του στόχου της Βιβλιοθήκης να παραμείνει μια πλούσια και συνάμα δημιουργική πηγή γνώσης.


Δωρεά βιβλίων από «Εκδόσεις Παπαδόπουλος»

Παρασκευή, Οκτώβριος 6, 2023 - 09:17

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας ευχαριστεί θερμά
τις «Εκδόσεις Παπαδόπουλος» για τη δωρεά παιδικών βιβλίων.

Η βράβευση της Βιβλιοθήκης μας από το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ – Κύκλος του Ελληνικού
Παιδικού Βιβλίου μας δίνει ιδιαίτερη δύναμη και χαρά για να συνεχίσουμε
το έργο μας.


Δωρεά της ALPHA TRUST στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας

Παρασκευή, Ιούλιος 7, 2023 - 08:49

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας ευχαριστεί θερμά την ALPHA TRUST
για τη δωρεά των αντιτύπων από τις εκδόσεις της για τον εμπλουτισμό της
βιβλιοθήκης μας, ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα της ΑΜΚΕ «FUTURE LIBRARY»
για τον εμπλουτισμό των συλλογών των ελληνικών βιβλιοθηκών στο πλαίσιο
της Καμπάνιας «Επενδύουμε στο Βιβλίο 2023-2025».


Δωρεά Νίκου Ηλ. Κατσαρού, πρ. Αντιπρόεδρου της Βουλής στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας

Παρασκευή, Ιούνιος 16, 2023 - 13:59

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Νίκο Ηλ. Κατσαρό, πρ. Αντιπρόεδρο της Βουλής
για τη δωρεά των 160 βιβλίων της προσωπικής του συλλογής.

Σας ευχαριστούμε ιδιαιτέρως για τη δωρεά των 94 βιβλίων που έχουν ως
θέμα τους την ιστορία και τον πολιτισμό των Σαρακατσαναίων τα οποία θα
εμπλουτίσουν σημαντικά τη σχετική συλλογή της Βιβλιοθήκης μας.

Με την ευγενική σας προσφορά συμβάλλετε στην αναβάθμιση της βιβλιοθήκης
μας και στην εκπλήρωση του κύριου στόχου της, την προώθηση της γνώσης,
της μόρφωσης και του πολιτισμού.


Δωρεά Ιωάννη Διαμαντή στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας

Πέμπτη, Μάρτιος 16, 2023 - 07:37

Το Εφορευτικό Συμβούλιο και η Διευθύντρια της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λάρισας «Κωνσταντίνος Κούμας» αισθάνονται την ανάγκη να εκφράσουν δημόσια τις θερμές ευχαριστίες τους στην οικογένεια του εκλιπόντος Γιάννη Διαμαντή, πρώην μέλους του Εφορευτικού Συμβουλίου, για τη δωρεά των 876 βιβλίων και 46 περιοδικών στη Βιβλιοθήκη μας, τα οποία αποτελούσαν μέρος της πλούσιας συλλογής του. Πρόκειται για βιβλία λογοτεχνικά -ελληνικά και ξένα- φιλοσοφικά, ιστορικά και άλλων επιστημονικών πεδίων που ήδη έχουν καταγραφεί και ενσωματωθεί στη συλλογή της Βιβλιοθήκης.

Η δωρεά αυτή που καταδεικνύει τη γενναιοδωρία ενός ξεχωριστού ανθρώπου και σπουδαίου διανοούμενου συμβάλλει στην αναβάθμιση και τον εμπλουτισμό της Βιβλιοθήκης μας και την εκπλήρωση του κύριου στόχου της που είναι η προώθηση της γνώσης και του πολιτισμού.


Δωρεά βιβλίων του Ινστιτούτου Εργασίας ΓΣΕΕ (ΙΝ.Ε. Γ.Σ.Ε.Ε.) Θεσσαλίας

Παρασκευή, Μάιος 20, 2022 - 12:19

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας «Κων/νος Κούμας» ευχαριστεί θερμά το Ινστιτούτο Εργασίας ΓΣΕΕ (ΙΝ.Ε.  Γ.Σ.Ε.Ε.) Θεσσαλίας για τη δωρεά διακοσίων έντεκα (211) βιβλίων!

Η  ευγενική αυτή προσφορά συμβάλλει σημαντικά στην εκπλήρωση του κύριου στόχου της βιβλιοθήκης, την προώθηση της γνώσης, της μόρφωσης και του πολιτισμού.


«Δωρεά 5 εκπαιδευτικών μακετών στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκης Λάρισας «Κων/νος Κούμας»

Τετάρτη, Οκτώβριος 6, 2021 - 09:43

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκης Λάρισας «Κων/νος Κούμας» θέλει να εκφράσει δημόσια τις θερμές της ευχαριστίες στον κ. Χρήστο Κισκίνη για την δωρεά 5 εκπαιδευτικών μακετών με θέματα:
1. Αλώνι με δόκανα
2. Αργαλειός, τσικρίκι, ανέμη
3. Παραδοσιακός φούρνος
4. Εφημεριδοπώλης
5. Πεταλωτής-Σιδηρουργείο
Η πολύτιμη προσφορά των συγκεκριμένων μακετών θα διευκολύνει σημαντικά το εκπαιδευτικό έργο της Βιβλιοθήκης μας, καθώς θα χρησιμοποιηθεί σε εκπαιδευτικά προγράμματα σχετικής θεματολογίας, συμβάλλοντας έτσι στην αναβάθμιση και στην εκπλήρωση του κύριου στόχου της που είναι η προώθηση της γνώσης, της μόρφωσης και του πολιτισμού!
Είμαστε ευγνώμονες για την αξιόλογη δωρεά του κ. Χρήστου Κισκίνη κι ευελπιστούμε στη συνέχιση αυτής της συνεργασίας και στο μέλλον.
Λίγα λόγια για τον κ. Χρήστο Κισκίνη:
«Ο Χρήστος Κισκίνης γεννήθηκε στις 23/10/1933 στον Άγιο Ιωάννη Πιερίας. Σπούδασε Γεωπονική στη Θεσσαλονίκη. Ζει μόνιμα στη Λάρισα, με τη σύζυγό του κ. Άννα Πεταλά με την οποία έχουν αποκτήσει 2 παιδιά, 5 εγγόνια και ένα δισέγγονο. Μετά την συνταξιοδότησή του, όντας ένα αεικίνητο πνεύμα αποφασίζει στον ελεύθερό του χρόνο, να αναβιώσει τις παιδικές του μνήμες μέσα από την δημιουργία μακετών.
Τα έργα του έχουν μεγάλη πολιτιστική, οικονομική καθώς και συναισθηματική αξία. Κύριο πυλώνα θεματολογίας των μακετών του αποτελούν τα παλιά επαγγέλματα και ειδικότερα εκείνα που σχετίζονται με τις αγροτικές εργασίες, ωστόσο δεν λείπουν και άλλες κατασκευές, όπως η δημιουργία από μνήμης του πατρικού του σπιτιού, το οποίο είχε καταστραφεί σχεδόν ολοκληρωτικά αρκετά χρόνια πριν. Έργα του βρίσκονται και εκτίθενται επίσης και στο 42ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας στην περιοχή της Νέας Πολιτείας.
Σκοπός των έργων αυτών είναι να διδάξουν στους νεότερους, αλλά και να θυμίσουν στους παλαιότερους την δυσκολία παραγωγής των βασικών αγαθών, κατά τη χρονική περίοδο πριν και μετά τον πόλεμο, ενώ παράλληλα μας ταξιδεύουν νοσταλγικά στην εποχή εκείνη».


Δωρεά βιβλίων της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα

Τρίτη, Σεπτέμβριος 21, 2021 - 12:10

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας «Κων/νος Κούμας» ευχαριστεί θερμά τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα , για τη δωρεά τριάντα ενός (31) βιβλίων. Η  ευγενική αυτή προσφορά συμβάλλει σημαντικά στην εκπλήρωση του κύριου στόχου της βιβλιοθήκης, την προώθηση της γνώσης, της μόρφωσης και του πολιτισμού.


Δωρεά βιβλίων του ''Εκδοτικού Οίκου «Παπαδόπουλος»''

Πέμπτη, Φεβρουάριος 6, 2020 - 09:11

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας «Κων/νος Κούμας» ευχαριστεί θερμά τον Εκδοτικό Οίκο «Παπαδόπουλος» για τη δωρεά έξι (6) παιδικών βιβλίων.

Η ευγενική αυτή προσφορά συμβάλλει σημαντικά στην εκπλήρωση του κύριου στόχου της βιβλιοθήκης, την προώθηση της γνώσης, της μόρφωσης και του πολιτισμού.


Δωρεά βιβλίων του ''Συλλόγου Προς Διάδοσιν Ωφέλιμων Βιβλίων''

Σάββατο, Ιούνιος 2, 2018 - 08:56

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας «Κων/νος Κούμας» ευχαριστεί θερμά τον Σύλλογο Προς Διάδοσιν Ωφέλιμων Βιβλίων, για τη δωρεά τριάντα επτά (37) βιβλίων. Η ευγενική αυτή προσφορά συμβάλλει σημαντικά στην εκπλήρωση του κύριου στόχου της βιβλιοθήκης, την προώθηση της γνώσης, της μόρφωσης και του πολιτισμού.