«Δωρεά 5 εκπαιδευτικών μακετών στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκης Λάρισας «Κων/νος Κούμας»

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκης Λάρισας «Κων/νος Κούμας» θέλει να εκφράσει δημόσια τις θερμές της ευχαριστίες στον κ. Χρήστο Κισκίνη για την δωρεά 5 εκπαιδευτικών μακετών με θέματα:
1. Αλώνι με δόκανα
2. Αργαλειός, τσικρίκι, ανέμη
3. Παραδοσιακός φούρνος
4. Εφημεριδοπώλης
5. Πεταλωτής-Σιδηρουργείο
Η πολύτιμη προσφορά των συγκεκριμένων μακετών θα διευκολύνει σημαντικά το εκπαιδευτικό έργο της Βιβλιοθήκης μας, καθώς θα χρησιμοποιηθεί σε εκπαιδευτικά προγράμματα σχετικής θεματολογίας, συμβάλλοντας έτσι στην αναβάθμιση και στην εκπλήρωση του κύριου στόχου της που είναι η προώθηση της γνώσης, της μόρφωσης και του πολιτισμού!
Είμαστε ευγνώμονες για την αξιόλογη δωρεά του κ. Χρήστου Κισκίνη κι ευελπιστούμε στη συνέχιση αυτής της συνεργασίας και στο μέλλον.
Λίγα λόγια για τον κ. Χρήστο Κισκίνη:
«Ο Χρήστος Κισκίνης γεννήθηκε στις 23/10/1933 στον Άγιο Ιωάννη Πιερίας. Σπούδασε Γεωπονική στη Θεσσαλονίκη. Ζει μόνιμα στη Λάρισα, με τη σύζυγό του κ. Άννα Πεταλά με την οποία έχουν αποκτήσει 2 παιδιά, 5 εγγόνια και ένα δισέγγονο. Μετά την συνταξιοδότησή του, όντας ένα αεικίνητο πνεύμα αποφασίζει στον ελεύθερό του χρόνο, να αναβιώσει τις παιδικές του μνήμες μέσα από την δημιουργία μακετών.
Τα έργα του έχουν μεγάλη πολιτιστική, οικονομική καθώς και συναισθηματική αξία. Κύριο πυλώνα θεματολογίας των μακετών του αποτελούν τα παλιά επαγγέλματα και ειδικότερα εκείνα που σχετίζονται με τις αγροτικές εργασίες, ωστόσο δεν λείπουν και άλλες κατασκευές, όπως η δημιουργία από μνήμης του πατρικού του σπιτιού, το οποίο είχε καταστραφεί σχεδόν ολοκληρωτικά αρκετά χρόνια πριν. Έργα του βρίσκονται και εκτίθενται επίσης και στο 42ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας στην περιοχή της Νέας Πολιτείας.
Σκοπός των έργων αυτών είναι να διδάξουν στους νεότερους, αλλά και να θυμίσουν στους παλαιότερους την δυσκολία παραγωγής των βασικών αγαθών, κατά τη χρονική περίοδο πριν και μετά τον πόλεμο, ενώ παράλληλα μας ταξιδεύουν νοσταλγικά στην εποχή εκείνη».

  • background
  • background
  • background
  • background