«Εκδηλώσεις εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας των Γλωσσών (26 Σεπτεμβρίου 2014)»

Από 19/09/2014 18:00:00 μέχρι 29/09/2014 19:30:00

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας ‘Κωνσταντίνος Κούμας’, με σκοπό την υποστήριξη της πνευματικής ανάπτυξης και της επικοινωνίας των πολιτών, συμμετείχε στις εκδηλώσεις εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας των Γλωσσών (26 Σεπτεμβρίου) που συνδιοργανώθηκαν από το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας και την εταιρεία επικοινωνίας SK Boutique Agency.

«Από τις 19 Σεπτεμβρίου ως τις 3 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις στη Βιβλιοθήκη, που είχαν στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στη σημασία της δια βίου μάθησης γλωσσών, της διαπολιτισμικής κατανόησης και επικοινωνίας. Σε συνεργασία με το Σύλλογο Καθηγητών Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Ν. Λάρισας, το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, το Κέντρο Αγγλικών Σπουδών «bilingual», το Νικολοπούλειο Εκπαιδευτήριο και Mon ecole de francais, τον κ. Byron Belone, το Ινστιτούτο Ισπανικής Γλώσσας και Πολιτισμού Λάρισας HISPAMUNDO και με τη στήριξη τοπικών φορέων και ιδιωτών, παιδιά και έφηβοι είχαν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με μία ευρωπαϊκή γλώσσα μέσα από βιβλία, περιπέτειες, μουσική, παιχνίδια, βιωματικές δράσεις και διαδραστικές αφηγήσεις. Συνολικά, 364 μαθητές και μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν, να ευαισθητοποιηθούν και να γνωρίσουν στην πράξη ευρωπαϊκές γλώσσες στο χώρο της βιβλιοθήκης. Συγκεκριμένα, τα δημοτικά σχολεία της Λάρισας που παρακολούθησαν τα προγράμματα ήταν τα εξής: 29ο, 3ο, 6ο, 39ο, 9ο, 5ο, 43ο, 37ο, 23ο, 20ο, 10ο, Τερψιθέας, και η Σχολή Καραβάνα.

Επίσης, στο χώρο της βιβλιοθήκης, πραγματοποιήθηκαν απογευματινές δράσεις για παιδιά και ενήλικες:

Τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου, σε συνεργασία με το Διεθνές Σχολείο (International Community School of Larissa), έγινε μια δράση για παιδιά με θέμα: ‘I put a SPELL on you’ Τα παιδιά συμμετείχαν σε έναν πρωτότυπο διαγωνισμό ορθογραφίας αγγλικής γλώσσας!

Την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου, ενήλικες συναντήθηκαν στη Βιβλιοθήκη με το αγαπημένο τους ξενόγλωσσο βιβλίο δημιουργώντας μία πολυπολιτισμική ομάδα ανάγνωσης!

Τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου, μικρά παιδιά αναγνώρισαν τα άγρια τέρατα που κρύβουν μέσα τους, μέσα από το βιβλίο «Where the wild things are» του Maurice Sendak.

Όλες οι δράσεις δεν έχουν κόστος συμμετοχής, είναι όμως απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση ενδιαφέροντος.

Περισσότερες πληροφορίες διαθέσιμες στο τηλέφωνο 2410531973 και στη διεύθυνση της Βιβλιοθήκης 28ης Οκτωβρίου 9».

  • background
  • background