Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής

Τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε η 4η συνάντηση του Εργαστηρίου Δημιουργικής Γραφής στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας.

H “Mary Poppins” της Πάμελα Λ. Τράβερς, ένα κλασικό έργο της αγγλικής φιλολογίας -το οποίο κατάφερε να διδάσκει και να ψυχαγωγεί επί σειρά ετών μικρούς και μεγάλους μπαίνοντας στην καρδιά τους- μας κράτησε συντροφιά χαρίζοντάς μας ένα δημιουργικό απόγευμα.

Η ανάγνωση αποσπασμάτων του μυθιστορήματος “Mary Poppins” με την εναλλάξ θέαση της κινηματογραφικής του απόδοσης (παραγωγής Γουόλτ Ντίσνεϊ του 1964), αποτέλεσαν τη βασική δραστηριότητα του εργαστηρίου μας.

Η μαγευτική ηρωίδα, συνώνυμο της παιδικότητας και της ανεμελιάς, με μια ομπρέλα στο χέρι, ένα καπέλο με λουλούδια και τη μακριά της φούστα ήρθε με τον ανατολικό άνεμο και μας συνεπήρε! Μαζί της μάθαμε τη γλώσσα των πουλιών, σκαρφαλώσαμε σε σκάλα, κολλήσαμε αστέρια στον ουρανό, ταξιδέψαμε!

Τα παιδιά δέχθηκαν ερεθίσματα με το ίδιο περιεχόμενο, μεταδιδόμενα με διαφορετικά μέσα (κλασικό λογοτεχνικό βιβλίο-ταινία/μιούζικαλ φαντασίας), ταυτίστηκαν με τους ήρωες, σύγκριναν γραπτό και εικονικό λόγο και εκδήλωσαν τη δημιουργικότητά τους.

Η εισβολή της Μαίρη Πόππινς και των παιδιών μέσα σε έναν πίνακα ζωγραφικής, έδωσε την αφορμή για τη δημιουργία όμορφων και φανταστικών ιστοριών, που τις απολαύσαμε κλείνοντας το εργαστήριο με τις υπέροχες αναγνώσεις των μικρών δημιουργών.

Η επόμενη συνάντησή μας ορίστηκε για τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου του 2024.

  • background
  • background
  • background
  • background