Εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής

Τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε η 2η συνάντηση του Εργαστηρίου Δημιουργικής Γραφής στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Λάρισας. Κατά τη διάρκειά του, συνδυάσαμε την «Ιστορία ενός μολυβιού» του Paolo Coelho, με έναν ανολοκλήρωτο διάλογο διαφωνίας μεταξύ “ Μολυβιού και Γόμας”,αναφορικά με το ποιος είναι καλύτερος: αυτός που γράφει ή αυτός που σβήνει.

Περνώντας μέσω συζήτησης από τον κυριολεκτικό λόγο στον μεταφορικό και το αντίστροφο, με οδηγό τη φαντασία, γράψαμε τη συνέχεια και το τέλος αυτού του διαλόγου, δίνοντας βασικό ρόλο στην “Ξύστρα”, που σε πονάει αλλά σε κάνει καλύτερο και στο “Χαρτί”, πάνω στο οποίο αφήνεις τα ίχνη σου, δημιουργώντας με τον τρόπο αυτό ευφάνταστες και αστείες ιστορίες!!!

Στη συνέχεια, αφού διάβασε ο καθένας την ιστορία του, κάναμε μια γενική αναφορά στα βασικά σημεία του βιβλίου «Με μολύβι φάμπερ νούμερο δύο», επιβεβαιώνοντας ότι, αν δε μπορείς να είσαι μολύβι και να γράφεις μια υπέροχη αυτοβιογραφία, όπως αυτή της Άλκης Ζέη, ή να «γράφεις» την ευτυχία κάποιου άλλου, μπορείς να γίνεις μια μαλακή γόμα για να «σβήνεις» τις λύπες του!!

Η επόμενη συνάντησή μας ορίστηκε για τις 11 Δεκεμβρίου 2023.

  • background
  • background
  • background
  • background