Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2024 «Από τη Γη ως τον ουρανό: μαθαίνω, σκέφτομαι, ζω…»

Τα σχολεία τελείωσαν και μαζί με τις καλοκαιρινές διακοπές ξεκινάμε με ενθουσιασμό για ένα ακόμη συναρπαστικό καλοκαίρι τις δράσεις για παιδιά!

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας επιστρέφει για δωδέκατη χρονιά στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας «Κων/νος Κούμας.

Υποδεχόμαστε τους μικρούς μας φίλους και τους προσκαλούμε σε ένα συναρπαστικό ταξίδι αναζήτησης… από τη Γη ως τον ουρανό!

Φέτος, στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία, μαθαίνουμε, σκεφτόμαστε, ζούμε μέσα στο απέραντο σύμπαν και όλοι μαζί μετράμε τα αμέτρητα, εξηγούμε τα ανεξήγητα και αναζητούμε απαντήσεις για όλα όσα βλέπουμε γύρω μας αλλά και όσα δεν μπορούμε να δούμε.

Με σύνθημα “Από τη Γη ως τον ουρανό: μαθαίνω, σκέφτομαι, ζω...” και κεντρικούς άξονες τη γνώση, την επιστήμη, τον πολιτισμό, αλλά και τον ίδιο τον άνθρωπο, αυτό το καλοκαίρι, οι τοπικές βιβλιοθήκες μετατρέπονται σε κυψέλες εξερεύνησης και δημιουργικότητας και μας προσκαλούν, σε μια περιπλάνηση, κάνοντας τον δικό μας γύρο του κόσμου και ξετυλίγοντας το νήμα της ζωής στον πλανήτη.

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2024 διοργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και υλοποιείται χάρη στην αγαστή συνεργασία της ΕΒΕ και του Εργαστηρίου Παιδαγωγικών Εφαρμογών και Παραγωγής Εκπαιδευτικού Υλικού, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ (Διευθυντής: Καθηγητής Κωνσταντίνος Δ. Μαλαφάντης).

Καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι Βιβλιοθήκες συντονίζουν τις δράσεις τους, ενώ μικροί και μεγάλοι μοιράζονται τις αναγνωστικές τους εμπειρίες στα κοινωνικά δίκτυα χρησιμοποιώντας τα #ΚΕ2024gr και #forEBEr.

Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας «Κων/νος Κούμας» (28ης Οκτωβρίου 9) από την Τετάρτη 19 Ιουνίου έως και την Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024.

Δεν έχουν κόστος συμμετοχής, είναι όμως απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση ενδιαφέροντος στο τηλέφωνο της βιβλιοθήκης: 2410531973.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας στις συμμετοχές των παιδιών.

Σας περιμένουμε να ζήσουμε άλλο ένα συναρπαστικό καλοκαίρι, γιατί στη Βιβλιοθήκη η ζωή και η δράση δεν σταματούν ποτέ!!!

Δράσεις
1. Από τη Γη ως τον ουρανό: μαθαίνω, σκέφτομαι, ζω...
2. Αν ήμουν δέντρο...
3. Συννεφο-ιστορίες
4. Όσα φέρνει ο άνεμος
5. Ένας κόσμος στα πόδια μου
6. Η αρμονία των πλανητών
7. Η καλοσύνη των ανθρώπων
8. Η επιστήμη είναι παντού!
9. Δράση τώρα!
10. Το ταξίδι είναι που μετράει!
11. Γιορτή Λήξης

#ΚΕ2024gr , #forEBEr ,#ΔημόσιαΚεντρικήΒιβλιοθήκηΛάρισαςΚωνσταντίνοςΚούμας

  • background
  • background