Λέσχη Ανάγνωσης Εφήβων

Τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 πραγματοποιήθηκε η 7η συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης Εφήβων στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας «Κωνσταντίνος Κούμας».

Σε αυτή την τελευταία μας για τη φετινή χρονιά συνάντηση, συζητήσαμε για το λογοτεχνικό έργο του σπουδαίου μας συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη, ξεκινώντας από το βιβλίο με τίτλο «Μέγας Αλέξανδρος». Το βιβλίο αυτό είναι ένα από τα δύο έργα που έγραψε ο συγγραφέας για παιδιά-εφήβους. Στο ιστορικό αυτό μυθιστόρημα ο Καζαντζάκης, με αφηγητή τον Στέφανο, ένα νεαρό αγόρι, αναδημιουργεί την προσωπικότητα του Μεγάλου Αλεξάνδρου εστιάζοντας στη μόρφωση και τον ηρωισμό του μεγάλου ηγέτη στοιχεία που πήρε από τον Αριστοτέλη και τον Όμηρο.

Αφού μιλήσαμε για τα χαρακτηριστικά ενός ιστορικού μυθιστορήματος στη συνέχεια απομονώσαμε και αναλύσαμε σημαντικές φιλοσοφικές ρήσεις και αποφθέγματα του συγγραφέα συνολικά από το έργο του.

Κλείσαμε αυτό το υπέροχο αναγνωστικό μας ταξίδι με την αυτοαξιολόγησή μας, και χαιρετηθήκαμε κρατώντας μέσα μας τα λόγια του συγγραφέα «Μια αστραπή η ζωή μας… μα προλαβαίνουμε».

Καλή επιτυχία παιδιά στις εξετάσεις σας και καλό καλοκαίρι!

  • background
  • background