Λέσχη Ανάγνωσης για εφήβους στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας «Κωνσταντίνος Κούμας»

Από 09/05/2022 17:30:00 μέχρι 09/05/2022 19:00:00

Ένα μαγικό ταξίδι στον κόσμο των συναισθημάτων και της γνώσης ξεκινά…
Καλούμε τους εφήβους της πόλης μας από 13 έως 18 χρονών, αυτούς που κατά καιρούς έχουν αποτυπώσει στο χαρτί σκέψεις και συναισθήματα αλλά και αυτούς που μαγεύονται από την ποίηση και τη λογοτεχνία γενικότερα, να συμμετάσχουν στη Λέσχη Ανάγνωσης της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λάρισας «Κωνσταντίνος Κούμας».
Στις συναντήσεις μας που θα γίνονται στο χώρο της Βιβλιοθήκης, θα μυηθούμε και θα αποκωδικοποιήσουμε το ποιητικό έργο Ελλήνων ποιητών, θα γνωρίσουμε Έλληνες και ξένους μυθιστοριογράφους, θα εκφραστούμε δημιουργικά μέσα από το λόγο και την τέχνη.
Προσδοκούμε σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς για τα παιδιά μας, του διαδικτυακού αποπροσανατολισμού και της απομόνωσης, να φέρουμε το βιβλίο στην καθημερινότητά τους. Η ευεργεσία της ποίησης και γενικά της λογοτεχνίας στη διαμόρφωση του ψυχικού κόσμου των παιδιών στο άνθισμα της παιδικής τους ηλικίας καθώς και ο ρόλος των τεχνών στη σμίλευση ενός χαρακτήρα με αυτοπεποίθηση είναι αναμφισβήτητα. Προσφέρουν σήματα, μηνύματα και εργαλεία που μπορούν να λύσουν στην ψυχή των παιδιών γρίφους, να ανακαλύψουν βιώματα, τις κρυμμένες δυνάμεις τους.
Η πρώτη μας συνάντηση θα γίνει τη Δευτέρα 9 Μαϊου, στις 17:30 στο εφηβικό τμήμα της Βιβλιοθήκης.
Διεύθυνση: 28ης Οκτωβρίου 9
Tηλέφωνο: 2410531973
Email : dkblkk@otenet.gr
Υπεύθυνη: Κα Ειρήνη Κολλάτου