«Παραμυθένια» Χριστούγεννα στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Λάρισας

Από 15/12/2014 18:00:00 μέχρι 31/12/2014 12:00:00

«Παραμυθένια» Χριστούγεννα στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Λάρισας

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας «Κωνσταντίνος Κούμας» σε χριστουγεννιάτικη διάθεση, προσκαλεί παιδιά και ενήλικες σε ένα πλήθος εκδηλώσεων με σκοπό να γιορτάσουμε μαζί τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά!
Το γιορτινό αφιέρωμα περιλαμβάνει κατασκευές, παιχνίδια και πολλές χριστουγεννιάτικες ιστορίες. Όλες οι δράσεις δεν έχουν κόστος συμμετοχής, είναι όμως απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση ενδιαφέροντος.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων αναλυτικά έχει ως εξής:
Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014 ώρα 6μ.μ.
«Ο μικρούλης Αϊ Βασίλης»
Ένας μικρούλης Αϊ Βασίλης ανυπομονεί να ταξιδέψει για να μοιράσει τα δώρα του. Ο ήρωας του ομώνυμου βιβλίου των Anu Stohner και Henrike Wilson περιμένει τα παιδιά για να ταξιδέψουμε μαζί στο σπίτι του, στα χιονισμένα βουνά του μακρινού βορρά και να προσφέρουμε δώρα αγάπης. Μαζί του διαπιστώνουμε πως η διάθεση της προσφοράς και της αγάπης δεν έχει όρια. Η δράση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5-8 ετών.
Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014 ώρα 6μ.μ.
«Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση»
Η εικαστικός Νάγια Παπουτσή αποκαλύπτει τα μυστικά της για να διακοσμήσουμε και να δημιουργήσουμε γιορτινή χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στο χώρο που κινούμαστε. Με απλά υλικά και τη φαντασία μας να λειτουργεί ως μαγική χρυσόσκονη, κατασκευάζουμε χριστουγεννιάτικα στολίδια για μας και τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Η δράση απευθύνεται σε ενήλικες.
Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014 ώρα 6μ.μ.
«Ο σάκος του Αϊ- Βασίλη»
Ο Αϊ Βασίλης χρειάζεται τη βοήθεια των παιδιών! Πολλοί από τους βοηθούς του αρρώστησαν και όσοι έχουν μείνει δεν προλαβαίνουν να τον βοηθήσουν να γεμίσουν τον σάκο του με δώρα. Θα βοηθήσετε να ετοιμάσει γρήγορα τον σάκο του για να προλάβει να μοιράσει τα δώρα; Η συγγραφέας του βιβλίου Θεοδώρα Τσιβούλη βρίσκεται στη Βιβλιοθήκη και συναντά τους μικρούς φίλους ηλικίας 5-8 ετών για να ανακαλύψουν τι κρύβει μέσα του ο σάκος του Αϊ Βασίλη.
Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014 ώρα 11π.μ.
«Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι»
Ένα μικρό ποντικάκι βλέπει τα αστέρια στον ουρανό, δεν αρκείται να τα μετράει, αλλά θέλει και να τα αγγίξει. Είναι παραμονή Χριστουγέννων και φτάνει η στιγμή που ο Τρωκτικούλης προσπαθεί να πραγματοποιήσει τη μεγάλη επιθυμία του και να κατακτήσει το στόχο του. Η ιστορία του Ευγένιου Τριβιζά απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας πάνω από 4 ετών.

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014 ώρα 11π.μ.
«Το αστεράκι που έτρεχε να συναντήσει τα Χριστούγεννα» της συγγραφέως Κατερίνας Αναγνώστου
Βιάζονται και τα αστεράκια; Ναι, όταν πρόκειται να συναντήσουν το μεγαλύτερο και φωτεινότερο αστέρι του ουρανού. Η συγγραφέας Κατερίνα Αναγνώστου γνωρίζει στα παιδιά το βιαστικό αστεράκι της που διασχίζει γρήγορα τον ουρανό για να καταφέρει να βρεθεί στη γέννηση του Χριστού. Άραγε θα γεννηθεί φέτος και πάλι ο μικρός Θεός; Θα μπορέσει να φτάσει στις καρδιές των μικρών παιδιών για να τις ζεστάνει;
Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014 ώρα 6μ.μ.
«Τα καμώματα της Χρυσαφένιας μπαλίτσας»
Στο δέντρο που βρίσκεται στο σαλόνι του σπιτιού όλα τα στολίδια είναι ενθουσιασμένα. Όλα εκτός από ένα. Μια μικρή χρυσαφένια μπαλίτσα αναστενάζει στεναχωρημένη και θεωρεί άδικο να μη βρίσκεται στο μεγάλο έλατο στο κέντρο της πόλης! Η συγγραφέας Χρυσάνθη Τσιαμπαλή-Κελεπούρη είναι μαζί μας μαζί με τη χρυσαφένια μπαλίτσα της για να βοηθήσει παιδιά ηλικίας πάνω από 8 ετών, να ανακαλύψουν και να βρουν τρόπους να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους.
Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014 ώρα 11π.μ.
«Τα Δώρα των Μάγων»
Οι Μάγοι όπως ξέρετε, ήταν σοφοί άνθρωποι κι έφεραν δώρα στο Θείο Βρέφος. Στις γιορτές όλοι προσφέρουμε δώρα στους αγαπημένους μας. Ποιο δώρο είναι αντάξιο ενός αγαπημένου μας προσώπου; Τι θυσίες απαιτεί η απόδειξη της αγάπης μας; Το πιο γνωστό, συγκινητικό κι αγαπημένο διήγημα του Ο? Χένρυ αφηγείται στα παιδιά η νηπιαγωγός Παναγιώτα Παπαργύρη.
Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014 ώρα 11π.μ
«Μίσκα, ένα Χριστουγεννιάτικο Παραμύθι»
Ο Μίσκα, ένα αρκουδάκι αποφασισμένο να γνωρίσει τον κόσμο, φεύγει από το σπίτι του και μπαίνει στο χιονισμένο δάσος. Σ? αυτό το μαγικό ταξίδι, παραμονή Χριστουγέννων, τον περιμένουν πολλές εκπλήξεις. Το βιβλίο της Marie Colmant αφηγείται στα παιδιά η παιδαγωγός Ιφιγένεια Λέντζα.