Συνεχίζονται οι Καλοκαιρινές Δράσεις για παιδιά στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας «Κων/νος Κούμας».

Οι δράσεις της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2023 «100 ακριβώς! Θησαυροί της Άλκης και της Ζωρζ», σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος έχουν ως εξής:

• Τρίτη 1/8/2023 «Θέλεις να γίνουμε φίλοι;» για παιδιά 8-10 ετών και εμψυχωτές την κα. Μαγγίπα Αθηνά και κα. Τζιγκούρα Ελένη.

Πόσο καλά ξέρουµε τους φίλους µας και τι σημαίνουν για µας; Οι μικροί μας αναγνώστες καλούνται να παίξουν, να διασκεδάσουν, να ακούσουν ιστορίες για δυνατές φιλίες και να κάνουν καινούργιες φίλους.

Πέμπτη 3/8/2023 «Έχω δικαίωμα» για παιδιά και εφήβους 12-15 ετών και εμψυχωτές την κα. Παπαδημητρίου Σταυρούλα και κα. Μαγγίπα Αθηνά.

Ποιο δικαίωμά σου θα αγωνιζόσουν να υπερασπιστείς και µάλιστα δηµόσια; Σε αυτό το εργαστήρι, παιδιά και έφηβοι εµπνέονται από τη ζωή και το έργο της Άλκης και της Ζωρζ, µαθαίνουν για την αξία της κοινωνικής δράσης και συµµετέχουν σε ένα debate µέσα στη βιβλιοθήκη για να υπερασπιστούν θέσεις και αξίες.

 

Εικόνα
παναγια

Παράλληλα με τις δράσεις της ΕΒΕ θα πραγματοποιηθεί και το πρόγραμμα «Ιχνηλατώ και ανακαλύπτω το πρόσωπο της Παναγίας σε έναν ορθόδοξο ναό» για παιδιά ηλικίας 10- 12 ετών.

Ο Αύγουστος είναι για τους ορθόδοξους χριστιανούς ο μήνας της Παναγίας. Στην καρδιά του, 15 του μήνα, η γιορτή της Κοίμησης. Στις 23, τα «εννιάμερα της Παναγίας» -όπως συνηθίσαμε να τα λέμε και στις 31 η γιορτή της Κατάθεσης της Αγίας Ζώνης.

Συγκεκριμένα η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας «Κωνσταντίνος Κούμας», προσκαλεί τους μικρούς της φίλους να «Ιχνηλατήσουν και να ανακαλύψουν το πρόσωπο της Παναγίας», στον ιερό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Λάρισα.

Αφετηρία μας ο χώρος του παιδικού τμήματος της Βιβλιοθήκης ώρα 10.45 π.μ.

Επιστροφή στην Βιβλιοθήκη 12.45.

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 2/8/2023 και την Παρασκευή 4/8/2023.

Σχεδιασμός και υλοποίηση κα. Γκαργκάνα Σουλτάνα.

Όλες οι δράσεις δεν έχουν κόστος συμμετοχής, είναι όμως απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση ενδιαφέροντος στο τηλέφωνο της Βιβλιοθήκης : 2410531973.